Lista på Bra svenska Mobiloperatörer

Mobiloperatörer gör det möjligt för privatpersoner och företag att utnyttja mobiltelefoni. Molbiloperatörerna erbjuder tillgång till mobilnät där du kan använda rösttelefoni, surf och sms/mms. För att få tillgång till operatörernas tjänster måste du antingen teckna ett mobilabbonemang eller beställa ett kontantkort.

Det finns flera varumärken på den svenska marknaden, men bakom står ett fåtal mobiloperatörer. Till exempelvis erbjuder Telia mobiltelefonitjänster under både namnet Telia och Halebop.

Lista över mobiloperatörer

comviq-logo

 

 

Comviq ägs av Tele2 och var Sveriges första mobiloperatör som försökte pressa priset för mobiltelefoni. Man var också först ut med att lansera förbetalda kontantkort i Sverige, något som blev en riktigt succé. Comviq har idag flertalet mobilabonnemang och kontantkort.

halebop

 

 

Halebop är en mobiloperatör som startades så sent som 2000. Året efter köptes företaget upp av Telia. De första åren erbjöd Halebop bara kontantkort, men 2008 började man även erbjuda mobilabonemang. Halebop är den mobiloperatör med mest nöjda kunder enligt kvalitetsindex. Samtliga mobilabonnemang från Halebop använder sig av Telias mobilnät vilket ger Sveriges bästa geografiska mobiltäckning.

telenor-logo

 

 

Telenor är Norges största mobiloperatör med betydande verksamhet världen över. I Sverige är Telenor en av de största telekomoperatörerna. Man erbjuder tjänster inom mobiltelefoni, bredband och digital-tv. För dig som mobilanvändare har de en rad mobilabonnemang och kontantkort. Telenor har i sin marknadsföring valt att rikta in sig på att du som kund kan byta mobil så ofta du vill i deras abonnemang.

telia-logo

 

 

Telia eller Telia Sonera som företaget heter har mängder av tjänster mot privatkunder. Man använder sig av varumärket Telia, men också av Halebop. Den senare är en lågprisvariant med bantad support för slutkunden. Mobiloperatören Telia har Sveriges bästa geografiska täckning. Behöver du ringa eller surfa ute i ödemarken så kan Telia vara ett bra val för dig.

tre-logo

 

 

Svenska teleoperatören Tre var först i Sverige att erbjuda stora mängder datatrafik till låga priser. Idag erbjuder de såväl abonnemang som kontantkort med mycket surf. Tre täckning omfattar 98,5 % Sverige befolkning, vilket betyder att man täcker de tätbefolkade delarna av landet väl. Surfhastigheten i Tre:s nät är bra – hela 64 Mbit per sekund.

hallon

 

 

Hallon ägs av Tre och är deras försök att konkurrera med låga priser mot Comviq och Halebop. När du ringer eller surfar med Hallon använder du således samma nät som Tre, vilket innebär att du har god täckning och snabb surf. Abbonemangen hos Hallon är fast pris och helt utan bindningstid, samma sak gäller med Hallons kontantkort. Det ska vara enkelt och framför allt billigt!

Fello

 

 

En bror och en syster startade nyligen mobiloperatören Fello. Målsättningen är att erbjuda mobilabonnemang med schyssta villkor och utan dolda avgifter.  Fello har ett enda abonnemang till fastpris där det ingår obegränsat med samtal, sms och mms. Surfmängden kan du själv välja och ändra månadsvis. Ett enkelt abonnemang från mobiloperatören Fello.

vimla

 

 

Vimla startades av Telenor för att konkurrera med lågprisbolagen Comviq, Hallon och Halebop. Vimla har ingen uppsägningstid och du sätter själv ihop ditt mobilabonnemang. Du kan själv välja hur mycket samtalstid, sms, mms och surf du vill ha i ditt abonnemang. Helt perfekt att bara köpa det man verkligen behöver. Med Vimla ringer och surfar du i mobiloperatören Telenors 4G-nät.